zondag 12 juni 2011

Socal media... ok, mag het nu uit?

15 mensen vinden dit leuk

Oh wow, 15 andere mensen die ik niet ken vinden dit ook leuk. Jippie, nu kan ik.... uhm.... nu weet ik.... naja nu weet ik dat er 15 anderen zijn die dit leek vinden.

Als ik het zo zeg klinkt het toch wel vreemd, niet? Een blokje op je website waarin staat dat een groepje mensen die je niet kent, waarvan je niet eens weet of ze wel echt bestaan, deze website leuk vinden. En wat is leuk dan? Vinden ze hem kwalitatief goed, of informatief, of heeft hij leuke kleurtjes? Geen idee, maar ze vinden het wel leuk.

Is dit wat men bedoelt met social media?

Dat twitter populair is is mij al een raadsel. ja helemaal nieuw, een microblog met 140 tekens wat steevast te weinig is waardoor de berichten worden uitgesmeerd over meerdere berichten. En dan je twitter account koppelen aan je google-reader (want google is geil, toch?) zodat je uiteindelijk gewoon weer een RSS feed volgt. Ja, helemaal geweldig dat twitter, en zo nieuw, want voor twitter kon niemand bloggen... toch?

Wat ik wel eens zou willen zien is een trend naar kwaliteit. Minder schijnheilig gezeik om de brei heen en meer inhoud. Niet als een kleuter lopen leuren om likes op facebook. Heb je geen "facebook", dan loop je achter... of voor, want facebook schijnt ook al weer "uit" te zijn, we hyven tegenwoordig, want er zijn geen andere manieren om mensen die je niet kent te laten weten dat je ze niet wilt leren kennen.

Zit ik lekker naar de Formule-1 te kijken, klappert Perez uit de bocht. Dikke paniek, ambulancemedewerkers rennen zenuwachtig heen en weer, en Olaf Mol rapporteert: via twitter horen we dat het goed gaat met Perez.... Is het vreemd dat mijn klomp breekt als de f*cking verslaggever die op een f*cking 100 meter van de bron af zit via f*cking twitter moet vernemen wat de stand is? Er holt niet iemand naar de pers tent om een beericht te brengen, nee, men twittert het. Alsof dat de enige manier is waarop ze een bericht de wereld in kunnen sturen, alsof dat ook echt door iedereen gevolgd wordt.

Ik dacht altijd dat het een geintje was dat mensen elkaar op feestjes niet meer spreken maar twitteren, maar dat is dus echt aan de hand. Men kan niet meer normaal communiceren.

En ja dat zeg ik in een blog, een blog zoals dat al wordt gebruikt sinds het eerste bitje het web opging.

Voel je vrij om deze rant niet te "liken".